Vinterferie '09 til Svalbard

I år gik vores vinterferie til Svalbard. Svalbard er en norsk øgruppe, der ligger omkring 1 500 km fra nordpolen. Der bor ca. 3 000 mennesker på øerne, hvoraf ca. 60 % er nordmænd, 20 % er russere og de sidste 20 % er mennesker fra omkring 18 forskellige nationer, heriblandt en stor del fra Thailand.
Der var omkring -10 til -15 grader, imens vi var deroppe. Vi var der fra mandag til fredag, og boede på et hotel med udsigt udover byen. Der er 3 rigtige "byer" på Svalbard - Longyearbyen, Barentsburg og Ny-Ålesund. Vi boede i Longyearbyen, som er hovedbyen og den største af byerne med omkring 2 000 indbyggere, der hovedsageligt er nordmænd.


Barentsburg er russisk, og har omkring 600 indbyggere (kun russere), og Ny-Ålesund er den mindste af de tre. Udover nogle gangske ganske få mennesker i fangestationer rundt omkring, bor der ingen mennesker udenfor byerne på Svalbard.
Longyearbyen er den eneste by med lufthavn og veje (omkring 50 km!). De tre byer er ikke forbundet med veje. Hvis man vil fra den ende til den anden, bliver man nødt til at tage en snescooter.


Vi så en masse spændende ting deroppe. Vi var på sight seen i byen, hvor vi så "frø-banken" (det sted hvor man samler alle frø fra alle planter fra alle lande her på jorden), vi så nogle af kulminerne, vi så kirken, naturen, "Huset" og sysselmandens hus (governøren).


Vi har rigtig mange billeder derfra så jeg er blevet nødt til at dele dem op sådan at der er billeder fra hver dag på hver sin side. For at se rejsedagbogen fra den første dag (mandag); klik her!TILBAGE